Orienteringslek i Møre og Romsdal

Postet av Møre og Romsdal Orienteringskrets den 1. Okt 2016

unnamed file

Skrevet av undefined

Skrevet av Norges Orienteringsforbund

Rekrutteringsturneen 2016 innledet i Velledalen!

 

Pernille Ibsen Lervåg og Janne Tomtum fra Velledalen IL, flankert av Vigdis Hobøl og Svend Sondre Frøshaug fra Norges Orienteringsforbund.

 

Det myldret av barn og voksne som ønsket å få barn ut i frisk luft da Norges Orienteringsforbund kom til Velledalen i Sykkylven 1. oktober.

Dette var første stopp på Rekrutteringsturneen 2016.

Velledalen IL er noe Norsk Orientering trenger mer av  - en ny oppstarta orienteringsgruppe.

Og for å støtte opp om dette gode initiativet ville Møre og Romsdal orienteringskrets, ved leder Henning Osnes Teigene, legge årets treff mellom klubbene i kretsen og forbundet nettopp til Velledalen i år.

Mange barn og voksne hadde allerede gjennomført ei av de to o-løypene som var lagt ut den dagen, men de fleste lot seg lokke til å være med på de felles aktivitetene som var ledet av prosjektmedarbeider på turneen, Svend Sondre Frøshaug.

Både barn og voksne ble på en snurr under retningsløping med «Magic squares».

Men skal en dømme etter hvor mange barn som klarte å gjennomføre de krevende svingene, og avslutte i midten, slik målet er i øvelsen, ser det bra ut for orienteringsferdighetene til de unge.

Og smilene kunne tyde på at Frøshaug mål om en morsom trening var vellykket.

(fortsetter under bildet)

 

unnamed file

 

Pernille Ibsen Lervåg forteller om suksessfaktorene i Velledalen. Foto: V.H.

 

- Bygging av gode lokale miljøer med utgangspunkt i det som kan fenge på stedet har vært en suksessformel, fortalte Pernille Ibsen Lervåg, leder i o-gruppa i Velledalen, under den felles gjennomgangen innendørs.

Deltakerne brukte også tid på å finne gode samarbeidsformer framover i kretsen.

Kretsleder Henning Osnes Teigene var opptatt av å poengtere at kretsløpene er for alle og at nye barn og voksne er velkomne. Nettopp å gjøre barrierene lave og å tilby enkle faste poster i nærmiljøet både på trening og i tur-orientering ble trukket fram av Vigdis Hobøl i Orienteringsforbundet. Hvordan man involverer og aktiverer voksne best var også et viktig tema. 

Hele idrettslaget i Velledalen var i arbeid med å lage en flott ramme rundt dagen og det ble en dag med mye orienteringsglede, og inspirasjon til å skape ny.


Rekrutteringsturneen fortsetter 10. oktober. Da er det Østfold o-krets som får besøk.

Mer om Rekrutteringsturneen kan du se her: http://www.orientering.no/arrangement/nof-aktivitet/rekrutteringsturne/